Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Välineitä arkisten vuorovaikutustilanteiden kupruihin

21.8.2019 klo 11:30 - 15:00

Arjen vuorovaikutustilanteet tulevat ja menevät. Osa jättää jälkeensä kauniin muiston, osa unohtuu saman tien ja osa jää mietityttämään. Ristiriidat ja väärinkäsitykset ovat tavallisia esimerkkejä mietityttämään jäävistä vuorovaikutustilanteista. Mitä olisin voinut tehdä toisin? -kysymykseen on olemassa vastauksia ja tässä koulutuksessa tutustutaan joihinkin rakentaviin tapoihin edetä haasteellisemmissa vuorovaikutustilanteissa ja kehittää omia empatiataitoja, joita tarvitaan toisen kuuntelemisessa ja hankalien asioiden puheeksi ottamisessa. Yksi vuorovaikutusta vaikeuttavista asioista on kiistatta alkoholin käyttö. Mietimme miten senkin ottaisi puheeksi niin, että yhteys ja ymmärrys säilyisivät? Miten kertoa omasta huolesta mahdollisimman onnistuneesti? Ikääntyminen ja alkoholin käyttö ovat yksi konkreettinen ”kupruja” esiin nostava aihepiiri iltapäivän koulutuksessa.
Tilaisuus on suunnattu Mummon Kammarin vapaaehtoisille ja vanhustyön järjestökentän toimijoille.

Ohjelma

Klo 11.30 alkaen kahvit aulassa

Klo 12 Tervetuloa

Klo 12.10 Arjen näkökulmia ikääntymiseen ja päihteiden käyttöön, asiantuntijasairaanhoitaja Tanja Leijokari-Olosundé (Tampereen kaupunki)

Klo 13 Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus (Nonviolent Communication NVC) ikääntyvien vapaaehtoistyötä – itsen ja toisen kuunteleminen arjen haasteellisissa tilanteissa ikääntyvien kanssa, Hanna Savanna, kansainvälisesti sertifioitu NVC-kouluttaja, Savanna Connexions Oy

Klo 15 tilaisuuden päätös

Tiedot

Päivämäärä:
21.8.2019
Aika:
11:30 - 15:00

Järjestäjät

Mummon Kammari
Markku-hanke

Tapahtumapaikka

Näsin-sali
Näsinlinnankatu 26, 2.krs
Tampere,
+ Google Map