Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailun palkintotilaisuus

syyskuu 11 klo 12:30 - 14:30

Palkintotilaisuudessa pysähdytään kirjoittamisen ja lukemisen tärkeyden äärelle

Kirjoituskilpailun tulokset julkaistaan palkintotilaisuudessa perjantaina 11.9. klo 13 alkaen Kumppanuustalon Arttelin Pohja-tilassa. Ennen tilaisuutta on kahvitarjoilu klo 12.30 alkaen. Tilaisuudessa kuullaan psykoterapeutti ja tietokirjailija Marja Saarenheimon puheenvuoro ”Kokemukset näkyviksi kirjoittamalla – myös itselle”. Saarenheimo on itsekin tuottelias kirjoittaja ja hänellä on kokemusta hyvin erilaisten tekstien kirjoittamisesta. ”Karanteenikirjoitusten keruu on hieno idea. Kirjoittaminen on parhaimmillaan terapeuttista kirjoittajalle ja lohdullista lukijoille. ”

“Moni teksti pysäytti viisaudellaan”

Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailun teksteissä välittyi 70+ kirjoittajien pitkän elämänkokemuksen merkitys

Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailu tavoitti yhteensä 35 kirjoittajaa, jotka lähettivät yhteensä 44 tekstiä raadin arvioitavaksi. Kirjoituksia oli laadittu kaikilla mahdollisilla tavoilla, mukaan lukien yksi puolisolle saneltu teksti. Noin puolet kirjoituksista lähetettiin kilpailuun sähköpostilla ja iso osa kannetulla postilla lähetetyistä oli kirjoitettu käsin. Kirjoittajista noin kolmasosa oli miehiä ja ikänsä ilmoittaneiden ikähaitari oli 71 vuodesta 87 vuoteen. Kirjoittajilta kerätään parhaillaan lupia tekstien luovuttamiseksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.
Teksteissä välittyvät kevään 2020 erilaisia tunnelmia huhtikuulta kesäkuulle
Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailu käynnistettiin tilanteessa, jossa järjestötoimijat kantoivat huolta erityisesti ikääntyvien 70+ vuotiaiden osallistumisen mahdollisuuksista poikkeusolojen aikana. Kirjoituskilpailulla haluttiin antaa osallistumisen mahdollisuus kotioloista käsin. Kirjoittaminen ei myöskään edellyttänyt tietoteknistä osaamista. Tavoitteena oli kannustaa mahdollisimman monia kirjoittamaan sen vuoksi, että kirjoittaminen tekee ihmiselle hyvää.
Kilpailun tekstit arvioi järjestäjäyhteisöjen ehdotuksien pohjalta koottu raati: Tuula Pihlajamaa, Kimmo Koskela, Paula Tanner, Kaisa Mäkinen ja Olga Sarvala. Raati työskenteli kesän aikana ja on nyt saanut työn päätökseen.
Tekstejä lukiessaan raadin jäsenet saivat puolestaan kokea sen, miten lukeminen tekee hyvää. Karanteenikirjoitusten lukeminen tuotti yhteenkuuluvuuden kokemuksen lukijoiden erilaisista elämäntilanteista huolimatta. “Näitä tunteita ja ajatuksia olimme kaikki käyneet läpi tämän kevään aikana,“ totesivat raatilaiset luku-urakan jälkeen.

Palkintojen lahjoittajat: Tieto- ja tiedekustantamo Vastapaino, Suomalainen Kirjakauppa ja Akateeminen Kirjakauppa
Kirjoituskilpailun järjestäjiä ovat Markku-hanke/Sopimusvuorisäätiö, Nääsville ry, Arvokas vanhuus ARVA ry ja Elämänlanka-hanke.

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 11
Aika:
12:30 - 14:30

Tapahtumapaikka

Kumppanuustalo Artteli
Salhojankatu 42, 4krs.
Tampere, 33500 Suomi
+ Google Map