Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

31 karanteenikirjoitusta luovutettiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon

helmikuu 10 klo 08:00 - helmikuu 28 klo 17:00

Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoituskilpailu tuotti satoa myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon. Kirjoituskilpailuun osallistui yhteensä 44 tekstiä, joista 31 luovutettiin kilpailun jälkeen SKS:n kokoelmiin kirjoittajien luvalla. ”Oli mukava huomata, kuinka moni osallistujista halusi antaa luvan tekstinsä luovuttamiseen eteenpäin”, kertoo kilpailua järjestänyt Suvi Fried Markku-hankkeesta.

Kirjoituskilpailun aiheena oli luonto ja oma hyvinvointi. Luonto tarkoitti tässä tapauksessa mitä tahansa viherympäristöä tai luontokokemusta metsästä parvekepuutarhaan ja mökkirannasta television luonto-ohjelmiin. Tavoitteena oli koota talteen ja jaettavaksi kirjoittajien elämänviisautta ja kokemuksia oman hyvinvoinnin ylläpidosta ja vahvistamisesta elämän erilaisissa vaikeissakin vaiheissa.

Kirjoituskilpailu ilahdutti osallistujia monin tavoin

Kirjoituskilpailu keräsi kirjoittajilta positiivista palautetta kilpailun ollessa käynnissä ja myös sen jälkeen. Kilpailu ja kirjoittaminen tuottivat osallistujille iloa hankalassa tilanteessa kevään ja kesän aikana, kuten eräs osallistuja palautteessaan kuvaili: ”Kiitos tästä ideasta. Auttaa kyllä paljonkin tässä yksinäisyydessä.” Syyskuussa järjestetty palkintotilaisuus oli mahdollisuus kuulla joitakin tekstejä luettuna.

Iso osa kirjoituksia luovutettiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon

Kilpailun päättymisen jälkeen kiinnostuneilta kerättiin lupa oman tekstin luovuttamiselle arkistoitavaksi. Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kirjoitukset täydentävät nyt osaltaan SKS:n korona-ajan omaa aineistonkeruuta. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura keräsi suomalaisten kokemuksia koronaviruksesta ajalla 12.3.–16.9.2020. Koronakevät-keruuseen tuli 340 vastausta ja 309 kuvaa. ”Huomionarvoista aineistossa on pandemian synnyttämät tunteet ja niiden moninaisuus”, kokoelmapäällikkö Katri Kivilaakso kuvailee. Mullistuksista huolimatta pandemian keskellä on rakastuttu, erottu, haudattu läheisiä, valmistuttu oppilaitoksesta.

Kilpailu järjestettiin yhteistyössä vanhusjärjestöjen toimesta

Karanteenikirjoituksia Tampereelta -kilpailun järjestivät yhteistyössä Kumppanuustalo Arttelissa keväällä 2020 toimineet Markku-hanke, Nääsville ry, Elämänlanka-hanke ja Arvokas vanhuus ARVA ry. Kirjoituksia sai lähettää kilpailuun 14.4.–19.6.2020 ja tulokset julkistettiin 11.9.2020 Kumppanuustalo Arttelissa järjestetyssä palkintotilaisuudessa. Kirjoitus sai olla itse kirjoitettu tai saneltu ja muodoltaan runoutta tai proosaa.

Linkki Moron juttuun tässä.

Tiedot

Alkaa:
helmikuu 10 klo 08:00
Loppuu:
helmikuu 28 klo 17:00